تحولات لبنان و فلسطین

هفته آینده، شهروندان آمریکا به پای صندوق‌های رأی خواهند رفت تا رئیس‌جمهور بعدی خود را انتخاب کنند؛ انتخاباتی که به‌نظر می‌رسد شامل رقابتی نزدیک میان نامزد دموکرات، هریس و رقیب جمهوری‌خواه او، دونالد ترامپ است.

ترامپ یا هریس؛ کدام مطلوب پوتین است؟

قدس؛ حالا با حذف بایدن بدون شک نتیجه این انتخابات روی مناسبات ایالات متحده با بسیاری از کشورها در بلوک‌های مختلف اثرات بیشتری خواهد داشت. در صورتی که هریس رأی بیاورد، به‌دلیل جوان‌تر بودن او و البته ویژگی‌های قومیتی و نژادی که دارد روابط آمریکا با دوستانش عمیق‌تر خواهد شد و از آن‌طرف چنانچه ترامپ رأی بیاورد، رویکردهای منفعت‌محور در مناسبات خارجی ایالات متحده ظهور و بروز بیشتری خواهد داشت. در این میان، کشورهای رقیب یا مخالف آمریکا هم از نتایج این انتخابات متأثر خواهند شد و بدیهی است هرکدام از این کشورها به سمت یکی از این دو نامزد گرایش داشته باشند. هرچند در قبال معدود کشورهایی مثل ایران، هرکدام از نامزدها که رأی بیاورند تفاوت چندانی در تعامل وجود نخواهد داشت.

روسیه اما موقعیتی بینابینی دارد. پس از جنگ اوکراین شاهد نوعی شکاف در بدنه غرب درخصوص این جنگ بوده‌ایم. گروهی معتقدند جنگ اوکراین باید هرچه زودتر تمام شود ولو به قیمت واگذار کردن خاک توسط زلنسکی باشد و گروهی دیگر معتقدند باید روسیه را سر جای خود بنشانند و تلاش دارند با حمایت از اوکراین و پیروزی این کشور، روسیه را به مرزهای رسمی خودش برگردانند. اما به گزارش یورونیوز، اظهارات ولادیمیر پوتین نشان می‌دهد از دیدگاه مسکو، احتمال بهبود روابط با آمریکا در صورت ریاست ‌جمهوری کامالا هریس یا دونالد ترامپ ضعیف است. نتیجه این انتخابات پیامدهای مهمی برای روسیه خواهد داشت و تحلیلگران می‌گویند بعید است هریس یا ترامپ بتوانند روابط متشنج آمریکا و روسیه را بهبود بخشند.

نظر هریس و ترامپ در مورد روسیه چیست؟
هریس وعده حمایت از اوکراین را داده و به‌نظر می‌رسد احتمالاً کمک‌های نظامی و اقتصادی دولت بایدن را به این کشور ادامه خواهد داد، در حالی که ترامپ ابراز تمایل به مذاکره برای پایان دادن به درگیری کرده و احتمالاً تحریم‌ها علیه روسیه را لغو خواهد کرد.
از زمان تهاجم گسترده روسیه به اوکراین در اوایل سال ۲۰۲۲، آمریکا بیش از ۵۹.۵ میلیارد دلار (۵۴.۹ میلیارد یورو) کمک تسلیحاتی و مالی به کی‌یف ارائه داده است.همچنین سناتور اوهایو، جی دی ونس که ترامپ او را معاون خود اعلام کرده، پیشنهاد کرده اوکراین باید مناطق اشغالی توسط روسیه را غیرنظامی کرده و بی‌طرفی خود را اعلام کند، سیاستی که کی‌یف آن را رد کرده ولی مورد تأیید مسکو است.علاوه بر این، هریس به‌طور علنی از روسیه در مسائل حقوق بشر به‌ویژه درخصوص مرگ رهبر مخالفان روسیه، الکسی ناوالنی در زندان انتقاد کرده و مرگ او را «نشانه‌ای دیگر از بی‌رحمی پوتین» دانسته است.در مقابل، ترامپ وضعیت ناوالنی را با دردسرهای قانونی خودش مقایسه کرده است.

او همچنین دیدگاه‌هایی درباره هویت جنسیتی و شرکت افراد تراجنسیتی در ورزش زنان ابراز کرده که مشابه رویکرد واپس‌گرایانه روسیه در زمینه حقوق دگرباشان و به موازات «ارزش‌های سنتی» محافظه‌کارانه تحت حکومت پوتین حمایت است. دوره ریاست‌جمهوری ترامپ سبب تنش با ناتو شد، زیرا او تعهد آمریکا برای دفاع از متحدانی که به حد کافی هزینه‌های دفاعی نمی‌پردازند را زیر سؤال برد و اصل دفاع متقابل در این پیمان را به چالش کشید.ترامپ هشدار داده اگر دوباره انتخاب شود، از دفاع از کشورهایی که در هزینه دفاعی ناتو مشارکت نمی‌کنند، خودداری خواهد کرد و افزود: در آن صورت، روسیه می‌تواند «هر کاری که دلش می‌خواهد» در آن کشورها انجام دهد.


هریس گفته تعهد آمریکا به ناتو «قوی و خلل‌ناپذیر» است. این موضع در تضاد با اظهارات ترامپ است که گفته اعضای غیرمتحد ممکن است با تهاجم روسیه مواجه شوند. توافقات هسته‌ای نیز از موضوعات مورد بحث است، زیرا پیمان نیواستارت، آخرین معاهده تسلیحات هسته‌ای باقی‌مانده میان آمریکا و روسیه، قرار است در سال ۲۰۲۶ منقضی شود.انتظار می‌رود هریس از تمدید این پیمان در راستای سیاست‌های بایدن حمایت کند. اما ترامپ پیش‌تر با خروج از پیمان تسلیحات هسته‌ای میان‌برد (آی‌ان‌اف) خواستار معاهده جدیدی شده که روسیه و چین را نیز شامل شود. در نهایت، موضع کرملین در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بستگی به این دارد که آیا برنده نشانه‌هایی از تغییر سیاست در مورد اوکراین، ناتو یا توافقات هسته‌ای ارائه می‌دهد یا نه.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.